Miten Black Fridayna kannattaa markkinoida?

Miten Black Fridayna kannattaa markkinoida?

Black Friday on Yhdysvalloissa kiitospäivän jälkeinen perjantai, ja siitä on muodostunut yksi vuoden kiireisimmistä ostopäivästä ja se on levinnyt shoppailun kohokohdaksi ympäri maailmaa. Jotta yritys voi menestyksekkäästi hyödyntää Black Fridayta, on tärkeää suunnitella tehokas markkinointistrategia. Tässä blogipostauksessa käsitellään vinkkejä siitä, miten kannattaa markkinoida Black Fridayna sekä annetaan vinkkejä hakukoneoptimointiin. 

 1. Luo houkutteleva tarjous: Black Fridayn aikana kuluttajat odottavat saavansa erikoistarjouksia ja alennuksia. Kilpailun ollessa kovaa, on tärkeää luoda houkutteleva tarjous, joka erottuu joukosta. Tarjoamalla merkittäviä alennuksia tai ainutlaatuisia etuja voit houkutella asiakkaita valitsemaan juuri sinun yrityksesi.
 2. Keskity digitaaliseen markkinointiin: Nykyään suurin osa kuluttajista tekee ostoksensa verkossa, joten digitaalinen markkinointi on avainasemassa Black Fridayn aikana. Hyödynnä sosiaalisen median kanavia mainostaaksesi tarjouksiasi. Voit myös lähettää sähköpostimarkkinointiviestejä asiakkaillesi ja käyttää hakukonemarkkinointia varmistaaksesi, että yrityksesi näkyy hakutuloksissa.
 3. Luo ennakkohehkutusta: Black Fridayn markkinoinnin tulisi alkaa jo ennen varsinaista päivää. Luo ennakkohehkusta julkaisemalla somepäivityksiä tulevista tarjouksista. Voit myös järjestää kilpailuja tai arvontoja, jotka liittyvät Black Fridayhin, jotta herätät kiinnostusta ja sitoutat asiakkaita jo etukäteen.
 4. Tarjoa rajoitettuja erikoistarjouksia: Yksi tapa lisätä kiinnostusta Black Fridayta kohtaan on tarjota rajoitettuja erikoistarjouksia. Esimerkiksi voit tarjota ainoastaan ensimmäisille 100 ostajalle ylimääräisen alennuksen tai lahjan ostoksen yhteydessä. Tämänkaltaiset rajoitetut tarjoukset luovat kiireen tuntua ja motivoivat asiakkaita tekemään nopeita päätöksiä.
 5. Keskity mobiilikokemukseen: Yhä useammat ihmiset tekevät ostoksia mobiililaitteillaan, joten varmista, että yrityksesi verkkosivusto ja verkkokauppa ovat mobiiliystävällisiä. Optimoi sivustosi nopeus ja käytettävyys mobiilikäyttöön sopivaksi. Voit myös harkita mobiiliapplikaation luomista, jotta asiakkaat voivat helposti selata tarjouksiasi ja tehdä ostoksia missä tahansa.

6.Panosta hakukoneoptimointiin: Hakukoneoptimointi tarkoittaa erilaisten tekniikoiden ja strategioiden käyttämistä, jotta verkkosivusto nousee korkeammalle hakutuloksissa.  Hakukoneoptimointi eli SEO (Search Engine Optimization) on avainasemassa, kun halutaan parantaa verkkosivuston näkyvyyttä ja houkutella enemmän kävijöitä.Panosta aikaa ja resursseja optimointiin, niin voit saada merkittäviä etuja kilpailijoista nousemalla korkeammalle hakutuloksissa ja houkuttelemalla enemmän potentiaalisia asiakkaita verkkosivustollesi.

Black Friday on loistava tilaisuus kasvattaa myynti√§√§n ja houkutella uusia asiakkaita. Tehokas markkinointistrategia auttaa erottumaan kilpailijoista ja saavuttamaan menestyst√§ t√§n√§ kiireisen shoppailup√§iv√§n aikana. Luo houkutteleva tarjous, keskity digitaaliseen markkinointiin, luo ennakkohehkutusta, tarjoa rajoitettuja erikoistarjouksia, panosta mobiilikokemukseen sek√§ tee yhteisty√∂t√§ muiden yritysten kanssa ‚Äď n√§ill√§ vinkeill√§ p√§√§set hyv√§√§n alkuun Black Fridayn markkinoinnissa.

Me analysoimme sivustosi tekoälyn avulla ja kerromme millä avainsanoilla löydytte sekä missä olisi kehitettävää. Tilaa ilmainen avainsanatutkimus!
  Black Friday vs Black Week: Mikä on tehokkain tapa markkinoida tarjouksia?

  Molempien tapahtumien markkinointi vaatii huolellista suunnittelua. 

  Tehokkain tapa markkinoida tarjouksia Black Fridayna tai Black Weekinä riippuu useista tekijöistä, kuten kohdeyleisöstä, budjetista ja kilpailutilanteesta. Kuitenkin on olemassa muutamia yleisiä strategioita, jotka voivat auttaa yrityksiä menestymään näiden alennusmyyntitapahtumien aikana.

  Sosiaalisen median k√§ytt√∂ on eritt√§in tehokas tapa tavoittaa suuri yleis√∂ nopeasti ja edullisesti. Yritysten tulisi hy√∂dynt√§√§ erilaisia ‚Äč‚Äčsosiaalisen median kanavia, kuten Facebookia ja Instagramia mainostaakseen tarjouksiaan. T√§m√§n lis√§ksi kannattaa my√∂s hy√∂dynt√§√§ vaikuttajamarkkinointia eli tehd√§ yhteisty√∂t√§ tunnettujen henkil√∂iden kanssa, jotka voivat mainostaa tuotteitaan seuraajilleen.

  Toiseksi sähköpostimarkkinointi on tehokas keino tavoittaa asiakkaita suoraan. Lähettämällä personoituja tarjousviestejä asiakkaille yritykset voivat herättää kiinnostusta ja kannustaa heitä tekemään ostoksia. On tärkeää luoda houkutteleva otsikko, joka saa vastaanottajan avaamaan viestin, sekä selkeästi esitellä tarjous ja edut.

  Yritysten tulisi hyödyntää myös verkkosivustojaan ja sovelluksiaan markkinointikanavina. Luomalla erillinen osio tai sivu alennustuotteille ja tarjouksille yritykset voivat helpottaa asiakkaiden löytämistä haluamansa tuotteen pariin. 

  Googlemainonnalla on merkittävä vaikutus yritysten näkyvyyteen ja myyntiin. Se tarjoaa mahdollisuuden parantaa hakukonetuloksissa sijoittumista sekä ohjata potentiaalisia asiakkaita verkkosivuille tai suoraan ostamaan tuotteita tai palveluita. Onnistunut Googlemainonta voi olla erinomainen tapa kasvattaa yrityksen liiketoimintaa verkossa, sillä jopa 70-80% kuluttajista etsii tietoa verkosta ennen ostopäätöstään.

  Haluatko auditoinnin, miten tehostaa googlemainontaa kumppanin avulla? Ota yhteyttä.

  Black Fridayn markkinoinnin uudet tuulet: Miten erottua massasta?

  Perinteisesti Black Fridayn markkinointi on keskittynyt alennusten tarjoamiseen ja massatarjouksiin. Kuitenkin viime aikoina markkinoinnin uudet tuulet ovat vieneet tapahtumaa uuteen suuntaan. On erittäin tärkeää saada asiakas pysähtymään ja saada keskittymään. 

  Koska Black Fridayn viestintää ja markkinointia tekevät lähes kaikki, yritysten tavoitteena onkin erottua massasta ja houkutella asiakkaita juuri heidän liikkeisiinsä tai verkkokauppoihinsa. 

  Toinen tapa erottua massasta on herättää tunteita asiakkaissa ja saada heidät valitsemaan juuri sinun yrityksesi tuotteet ja palvelut. Sen voi tehdä monella eri tavalla, esimerkiksi luomalla ainutlaatuinen ostokokemus. Black Fridayn markkinoinnissa ei välttämättä tarvitse keskittyä pelkkiin alennuksiin, vaan yritysten kannattaa panostaa myös tapahtuman tunnelmaan ja viihtyvyyteen. Esimerkiksi verkkokaupoissa voidaan järjestää esimerkiksi arvontoja tai tarjota ilmaisia toimituksia.

  Kolmanneksi on tärkeää tehdä markkinointi omaan brändiin sopivasti ja pitää brändi mukana koko ajan markkinointia tehtäessä. 

  Black Fridayn markkinointi ei siis ole pelkkää alennusten tarjoamista, vaan se voi olla myös mahdollisuus rakentaa brändiä ja tehdä positiivista vaikutusta kuluttajiin. 

  Hakukoneoptimoinnin ABC Black Fridayna: Vinkit parempaan näkyvyyteen

  Miten varmistaa, että yrityksen tarjoukset tavoittavat mahdollisimman suuren yleisön? Hakukoneoptimointi voi olla avain menestykseen.

  1. Avainsanojen tutkiminen: Ensimmäinen askel hakukoneoptimoinnissa on selvittää, millaisilla hakusanoilla ihmiset etsivät tuotteitasi tai palveluitasi Black Fridayna. Tilaa ilmainen avainsanatutkimus tästä!
  2. Optimoi verkkosivusto: Kun olet tunnistanut tärkeimmät avainsanat, optimoi verkkosivustosi niiden ympärille. Tämä tarkoittaa avainsanojen sisällyttämistä otsikoihin, metatietoihin, URL-osoitteisiin ja sisältöön. Muista myös optimoida sivuston nopeus ja mobiiliystävällisyys, sillä nämä ovat tärkeitä tekijöitä hakukoneiden arvioimisessa. Katso lisätietoa hakukoneoptimoinnista tästä.
  3. Luo houkuttelevia tarjoussivuja: Black Fridayna on tärkeää luoda erillisiä tarjoussivuja, jotka esittelevät yrityksesi parhaat tarjoukset selkeällä ja houkuttelevalla tavalla. Näille sivuille kannattaa lisätä myös rajoitettu määrä aikaa kestäviä tarjouksia tai muita kiireellisyyden luomiseen liittyviä elementtejä.
  4. Linkkien rakentaminen: Hakukoneet arvostavat laadukkaita linkkejä verkkosivustoosi. Pyri saamaan muilta verkkosivuilta linkkejä omalle sivustollesi esimerkiksi julkaisemalla laadukasta sisältöä tai osallistumalla yhteistyöhön muiden yritysten kanssa.
  5. Sosiaalisen median hyödyntäminen: Black Fridayn markkinoinnissa sosiaalinen media on tehokas työkalu. Jaa tarjoustasi aktiivisesti eri some-kanavilla ja kannusta seuraajiasi jakamaan tarjouksesi eteenpäin. Muista myös hyödyntää sopivia hashtag-eja, kuten #BlackFriday tai #Tarjous.
  6. Seuranta ja analytiikka: Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on tärkeää seurata verkkosivustosi suorituskykyä Black Fridayna. Käytä analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia, saadaksesi tietoa kävijämääristä, konversioista ja muista tärkeistä mittareista. Näiden tietojen avulla voit tehdä tarvittavia muutoksia kampanjaasi paremman tuloksen saavuttamiseksi.

   

  Hakukoneoptimointi auttaa yritystäsi erottumaan kilpailijoista Black Fridayna ja houkuttelemaan enemmän asiakkaita. Noudattamalla näitä vinkkejä voit parantaa verkkosivustosi näkyvyyttä hakukoneissa ja varmistaa menestyksekkään Black Friday -myynnin.