Tekoälyä hyödyntävää digimarkkinointia Tilitoimisto Mukavan kasvun tukena

Tilitoimisto Mukava on vuonna 2020 perustettu tilitoimistopalveluita tarjoava yritys, joka on vuoden 2022 joulukuusta lähtien luottanut AIHIO:on digimarkkinointinsa kehittämisessä. 

Digimarkkinointi oli jäänyt vähemmälle huomiolle yrityksessä. Vaikka sosiaalisen median sisältöä ja muuta mainontaa oli tehty jonkin verran aikaisemman yhteistyökumppanin kanssa, ei hakukoneoptimointia oltu tehty laisinkaan.

”Google-puolen näkyvyys oli ihan lapsen kengissä. Nettisivut totta kai olivat, mutta eihän siinä kukaan sen kummempaa työtä tehnyt sen eteen, että ne nousisivat Googlessa”, taustoittaa Tilitoimisto Mukavan toimitusjohtaja Kristiina Peltola yrityksen tilannetta ennen yhteistyön alkua AIHIO:n kanssa.

Tilitoimisto Mukavalla oli kuitenkin tiedostettu digimarkkinoinnin tärkeys, mutta oman

osaamisalueen ja kiinnostuksen suuntautuessa toisaalle, päätettiin toiminto ostaa palveluna. AIHIO:n mukaan tulon myötä digimarkkinointi on käännetty nopeasti tuloksekkaaksi ja yhteistyö on myös laajentunut.

Tekoälypohjaisen hakukonenäkyvyyden parantamisella tuloksia

Tilitoimisto Mukavan näkyvyyttä lähdettiin kohentamaan parantamalla yrityksen

hakukonenäkyvyyttä hakukoneoptimoinnin ja -mainonnan keinoin. Tavoitteena oli nostaa

näkyvyyttä paikallisesti Seinäjoella ja lähialueilla, mutta myös parantaa näkyvyyttä laajemmin. Yhteistyötä siis laajennetaan edelleen esimerkiksi uusien markkinointikampanjoiden myötä. AIHIO toteuttaa Tilitoimisto Mukavan verkkosivuille esimerkiksi ”Onko sinulla sopiva tilitoimisto?”-kyselyn. Verkkosivuille on myös luotu chat, jossa on tiettyinä aikoina Tilitoimisto Mukavan työntekijä vastaamassa yhteydenottoihin. 

”Tuloksia on tullut. Tämähän on vähän sellaista, että ostat palvelun mutta et oikeastaan näe sitä muuten kuin hakemalla selaimesta ”tilitoimisto Seinäjoki” ja katsomalla, monentenako Tilitoimisto Mukava on. Sehän on oikeasti noussut ensimmäiselle sivulle, kun se oli hädin tuskin kolmannella sivulla ennen yhteistyön alkua, eli tulos on konkreettisesti näkyvissä”, Peltola kertoo.

Tuloksia on siis saatu aikaan jo lyhyessä ajassa. Yrityksen tarpeet on otettu huomioon ja AIHIO:lla on onnistuttu tekemään juuri asiakkaalle sopivia ratkaisuja nostaen Tilitoimisto Mukavan näkyvyyttä Google-haun tuloksissa roimasti. Hakukoneoptimoinnilla Tilitoimisto Mukavan sijoitus Google-haussa esimerkiksi termeillä ”tilitoimisto Seinäjoki” ja ”tilitoimisto Vaasa” on saatu nostettua jopa ensimmäiselle sivulle pari sivua taempaa. Tämä on lisännyt yrityksen näkyvyyttä selvästi, mikä puolestaan tuo uusia asiakkaita. Peltola kuvaileekin lisääntyneen näkyvyyden vaikutuksia seuraavasti:

”Kun sijoitus nousee Google-haussa todella korkealle, uskon, että se näkyy yhteydenottojen määrässä, koska meille tulee niitä aika hyvin nettisivujenkin kautta.”

Peltola uskoo digimarkkinoinnin tukevan Tilitoimisto Mukavan brändin rakentamista nimensä mukaiseksi mukavaksi kokonaisvaltaisia tilitoimistopalveluita tarjoavaksi asiakaslähtöiseksi tilitoimistoksi ja luottaa AIHIO:n apuun sen toteutuksessa.

”Digimarkkinointi voi auttaa brändikuvan luomisessa paljonkin, koska kaikki menee nykyään netin kautta ja mitä laajemmin meidät löydetään, niin sen varmemmin jäämme ihmisille mieleen ja kun he tarvitsevat palvelua, heidän on helppo ohjautua meille”, hän toteaa.

Luottamus pohjana menestyksekkäälle yhteistyölle

Abstraktin ja ehkä jopa hieman vaikeasti ymmärrettävien aiheiden, kuten hakukoneoptimoinnin tai tekoälyn parissa työskenneltäessä on tärkeää, että kommunikaatio toimii, koska se auttaa myös luottamuksen syntymisessä. Palavereja onkin pidetty yhdessä lähes kuukausittain ja yhteistyö AIHIO:n kanssa on ollut sujuvaa.

“Yhteistyö toimii Oskarin kanssa. Ei tarvitse vääntää rautalangasta, mitä tarkoitan. Kun sanon jotain sinne päin, hän saa kiinni siitä asiasta mitä tarkoitan. Me olemme ostaneet palvelun ja luotan siihen, että se toimii”, Peltola kertoo lopuksi.

Kristiina Peltola, toimitusjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *