ESLA:n & AIHIO:n yhteistyö; erittäin sujuvaa yhteistyötä ja vaikuttavaa kasvua verkkokaupassa

Esla

 

ESLA eli E.S. Lahtinen on 1928 perustettu kotimainen yritys, joka tunnetaan parhaiten ESLA:n potkukelkoista. Myöhemmin valikoimaan on tullut pyörällisiä tuotteita ja seniori-tuotteita. ESLA:lla on myös teollisuuskäyttöön soveltuvia potkulautoja ja terveydenhoidossa niitä käytetään myös pitkillä käytävillä. Lisäksi E. S. Lahtinen on on metalliteollisuuden sopimusvamistaja. Yrityksen erikoisosaaminen on alumiinin ja teräksen jatkojalostus.

Yhteistyö alkoi tekemisen meiningillä

AIHIO:n tutustuminen tapahtui eräässä yritystapahtumassa, jolloin AIHIO vaikutti helposti lähestyttävältä ja AIHIO:lla oli sopiva tekemisen meininki.
“Yksi tärkeä vahvuus AIHIO:lla oli myös se, että AIHIO:laiset käyttävät ymmärrettävää kieltä ja sanastoa ja heiltä voi aina kysyä, jos jokin asia jää askarruttamaan.” kertoo Sari Hirvelä, joka vastaa Esla tuotteiden myynnistä.

Yhteistyöhön lähdettiin pikkuhiljaa sosiaalisen median mainostamisen kautta. aiemmin se on ollut lähinnä postauksia, mutta nyt AIHIO:n kanssa mainostamista on lähdetty lähestymään kohdennetusti ja oikeiden työkalujen ja business puolen kautta.

”Alussa tutustuimme toisiimme ja toimintatapoihimme. Yhteistyö AIHIO:n kanssa oli alussa pätkittäistä, sillä vuoden vaihteeseen asti oli sopimus edellisen kumppanin kanssa ja vuodenvaihde on kaikista hankalin aika vaihtaa kumppania, sillä sen kiireisin aika sesongissa, jolloin myynnin tulisi tapahtua. AIHIO kuitenkin tarttui hienosti asiaan ja hommia aloitettiin saman tien tekemään. Tietenkään asiat eivät tapahdu sormia napsauttamalla, vaan asiat vievät oman aikansa” kertoo Hirvelä
AIHIO auttaa konkreettisiin tuloksiin

“AIHIO:n vahvuus on myös se, että annetaan konkreettisia esimerkkejä, joilla voidaan parantaa esimerkiksi näkyvyyttä.”

ESLA on saanut AIHIO:n avulla myös tehokkuutta analysoinnin parantamiseen ja datan määrän hyödyntämiseen, esimerkiksi nyt on mahdollista nähdä selkeämmin, minkä kautta asiakkaat löytävät verkkokaupan ja miten toimintaa pystyy parhaiten kehittämään.

Asioita, joita ESLA:n kanssa on toteutettu:

  • hakukoneoptimointia
  • verkkokaupan kehittämistä
  • sosiaalisen median mainontaa
  • Googlen hakusanamainontaa
  • analytiikan kehitystä eri kanavissa

Hakukoneoptimoinnin avulla verkkokaupan kasvua

Yhteistyö AIHIO:n kanssa alkoi vuodenvaihteen jälkeen vielä laajemmin, kun aloitettiin tekemään hakukoneoptimointia sekä keskityttiin myös verkkokaupan kehittämiseen, jonka avulla verkkokauppamyynti on kasvanut.

Kuukausipalaverissa käydään läpi miten edellinen kuukausi on mennyt ja mietitty erilaisia ajankohtaisia kampanjoita, joihin mietitään erikseen erilaiset asiakasryhmät ynnä muut huomioon otettavat asiat. Palavereissa myös sovitaan panostettavat asiat ja tehdään tarvittavia toimenpiteitä, kuten suunnitelmat hakukoneoptimoinnista.

AIHIO:n vahvuudet mahdollistavat mittavan kasvun

“Pieni yritys kun olemme, on ollut hienoa, kun ollut joku, joka vastaa markkinoinnista. Olemme ymmärtäneet sen, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja palveluita voi ulkoistaa, sillä verkkokaupan näkyvyyden saaminen ym. mihin on keskitytty pidemmän aikaa, eivät tuottaneet haluttua tulosta mm. kommunikaatio-ongelmien takia aikaisemmissa yhteistyöissä.”

“On mahtavaa, kun AIHIO:lla on oman alansa asiantuntijoita eli jokaisen osa-alueen parhaat asiantuntijat; joku tietää Googlesta, joku Metan maailmasta ja toinen taas SEO-puolesta. On myös ollut mukavaa että kaikki ovat olleet palaverissa samaan aikaan, että ei ole tarvinnut pitää montaa eri palaveria.”

AIHIO:n vahvuudet ESLA:n kanssa tehdyssä yhteistyössä

  • AIHIO:laisten osaaminen ja tietotaito
  • hyvä ja sujuva vuorovaikutus
  • palavereiden sujuvuus
  • näkyvyyden parantuminen
  • verkkokaupan kasvu

  

ESLA:n verkkokaupan myynti on kasvanut viimevuoteen verrattuna, vaikka maailman tilanne on ollut haastava taloudellisesti. “Olemme saaneet todella hyviä vinkkejä, mitä kautta kaupat tulevat”

  

ESLAN ja AIHIO:n yhteistyön seuraavat askeleet

Yhteistyö AIHIO:n ja ESLA:n kanssa on kuitenkin sujunut hyvin ja asioita on käyty läpi, esimerkiksi kaupankäyntiä ja seuraavia askelia tulevaisuuteen.

AIHIO:n vahvuuksiksi mainitaan myös vuorovaikutus ja nopea reagointi asioihin, joka on yksi syy siihen, että yhteistyötä jatketaan; “Asiantuntijat toimivat nopeasti ja ottavat yhteyttä nopealla aikataululla. Heillä on myös hyviä ideoita tulevaisuutta ajatellen ja edellä mainittua osaamista.” Yhteistyötä jatketaan myös tulevaisuudessa ja seuraavana on luvassa verkkokaupan laajennus EU:n alueelle.